Wat is de maximale hypotheek die u kunt afsluiten?

maximale hypotheek

Wanneer u een huis gaat kopen, is het vaak zo dat u dit niet in eens gaat betalen. U kiest er dan voor om een hypotheek af te sluiten. Zo’n hypotheek krijgen is nog niet zo makkelijk. Het is namelijk zo dat er berekend wordt wat er maximaal geleend kan worden voor het aanschaffen van een woning. We gaan daarom laten zien op welke manier u een hypotheek aanvraagt en wat de maximale hypotheek is die u kunt afsluiten.

maximale hypotheek

Wat is een hypotheek en hoe werkt dat?

Een hypotheek is een lening die u afsluit bij een bank die u dit geld wil lenen. In maandelijkse bedragen betaalt u vervolgens het geld weer terug aan de bank zodat de lening weer afbetaald is. Vaak wordt een hypotheek voor een bepaald jaar afgesloten zodat u de woning ook weer terugbetaald heeft voor een bepaalde periode. Het is dan dus wel zo dat u dit bedrag ook in die periode moet kunnen terugbetalen. U kunt dus niet zomaar een bedrag noemen en dit als lening nemen. Het is dus afhankelijk van een aantal verschillende factoren in uw leven. Laten we een kijkje nemen bij deze factoren.

Waar is de maximale hypotheek afhankelijk van?

Allereerst gaat de bank kijken naar de inkomsten die u maandelijks binnen krijgt. Op die manier kan de bank zien of dit reguliere of irreguliere betalingen zijn en of de bank er dus zeker van kan zijn dat u maandelijks ook de lening kunt terugbetalen. Ook wordt er gekeken of u een vast contract heeft zodat de bank zeker is van vaste inkomsten voor een bepaalde periode. Vervolgens zal de verstrekker van de lening kijken naar uw vaste lasten. Hoeveel blijft er aan het eind van de maand over om de lening te kunnen betalen. Dit bedrag zal uiteindelijk bepalend zijn bij de lening die u kan krijgen van de bank. Vervolgens wordt er nog gekeken of u schulden heeft die u moet afbetalen en of u dit ook netjes doet. Hierdoor heeft de bank nog iets meer zekerheid wat betreft de terugbetalingen aan hen.