Hier let je op bij een hypotheek voor ondernemers

Heb je een huis op het oog? Dan hoort hier ook een hypotheek bij. Deze hypothecaire lening zorgt ervoor dat je jouw nieuwe woning kunt financieren, zonder dat je het volledige bedrag hoeft te betalen. Een hypotheek voor ondernemers is echter niet eenvoudig aan te vragen. Hypotheekverstrekkers stellen hiervoor namelijk hoge eisen op, waardoor je meer moet aanleveren dan iemand in loondienst. Je moet dan goed weten waar je allemaal op moet letten en welke stappen je kunt doorlopen. Na het lezen van onderstaande informatie kun je zelf tot een aanvraag overgaan.

De financiële situatie aanduiden voor de hypotheek voor ondernemers

Een hypotheek voor ondernemers is lastig aan te vragen. Je hebt immers geen loonstrookjes om te overhandigen. Daardoor is het ook weer lastig om aan te tonen dat je een stabiel inkomen hebt iedere maand. Je moet er daarom voor zorgen dat je jouw administratie goed bijgehouden hebt, zodat je de jaarrekeningen kunt overhandigen. Daarbij kun je ook een schatting geven van het inkomen dat je het volgende jaar verdient. Zo kan de hypotheekverstrekker bepalen of jouw bedrijf in de toekomst levensvatbaar is en weet je zeker dat je een hypotheek kunt krijgen.

Algemene voorwaarden anders voor ondernemers

Daarbij is het bij een hypotheek voor ondernemers belangrijk om te kijken wat de algemene voorwaarden zijn. Verschillende verstrekkers zullen namelijk andere eisen stellen, waardoor er bijvoorbeeld ook weer een andere uitkomst komt bij de offerte die naar jou gestuurd is. Zo kan het zijn dat de rente veel hoger is wanneer jij de aanvraag doet als ZZP’er dan wanneer je in loondienst bent. Het uiteindelijke bedrag dat je af moet lossen is hierdoor ook hoger, wat jou weer extra financiële lasten oplevert. Hierdoor kan het ook weer lastiger zijn om aan de betalingsverplichting te voldoen.

Meer geld inleggen voor een beter voorstel

Een hypotheek voor ondernemers kan daarbij ook aangevraagd worden door extra eigen geld in te leggen. Normaal gesproken wordt er om een bepaald percentage gevraagd, maar door meer geld in te leggen kun je ook een betere hypotheek krijgen. Ook dit toont namelijk aan dat je voldoende geld hebt om aan de betalingen te voldoen. Houd er dan wel rekening mee dat je alsnog jouw jaarcijfers moet overhandigen en je hiervoor het beste drie jaar beschikbaar komt hebben. Je voorkomt hiermee dat een adviseur of een van de verstrekkers de aanvraag alsnog afkeurt op basis van deze gegevens.

Tip: FinaForte.nl