Wat is payroll?

Misschien heeft u er weleens van gehoord: payroll. Steeds meer ondernemers zeggen ja tegen payroll, want het kan veel voor uw bedrijf opleveren. Maar wat is payroll eigenlijk? En wat moet u weten als u ook gebruik wilt maken van payroll? We leggen u in deze blog precies uit wat u moet over payroll, zodat u kunt afwegen of het iets is voor u.

Over payroll

Payroll houdt in het kort in dat u uw werkgeverschap uit handen geeft aan een payrollonderneming. Dit bedrijf houdt zich bezig met het juridische werkgeverschap en de bijbehorende contractadministratie voor uw medewerkers. Door uw backoffice uit te besteden kunt u veel moois verwachten. Zo hoeft u zich bijvoorbeeld niet meer bezig te houden met administratieve en financiële zaken voor uw werknemers. Daarbij kunt u zich volledig focussen op andere belangrijke dingen binnen het bedrijf. Zo creëert u dankzij payroll meer vrijheid, heeft u geen werkgeversrisico’s, profiteert u van maximale flexibiliteit en hoeft u geen personeelsadministratie bij te houden.

Kosten

Het verschilt per bedrijf met welk bedrijf u rekening moet houden. Hierdoor kunnen we niet exact zeggen wat de kosten zijn voor uw bedrijf, aangezien het bedrag afhankelijk is van diverse componenten. Wij raden u aan om eens een kijkje te nemen op de website van PRO Payroll. Dit bedrijf heeft jarenlange ervaring met payroll en is erg transparant over de payroll kosten voor uw bedrijf. Zo leest u op de website van het bedrijf dat ze altijd een factor maal het brutoloon per werknemer hanteren. Wilt u weten met welke kosten u rekening moet houden? Via de website vraagt u eenvoudig de tarievenlijst op. Zo heeft u vandaag nog inzichtelijk met welke kosten u rekening moet houden.

Meer informatie over wat payroll is?

Wilt u graag meer informatie over wat payroll is? Dan raden we u zeker aan om eens een kijkje te nemen op de website van PRO Payroll. Heeft u nog vragen? Dan raden we u aan om contact op te nemen met PRO Payroll. De specialisten bij dit bedrijf geven u advies op maat en kunnen al uw vragen beantwoorden.