Wat is duurzaam beleggen?

De term ‘duurzaam beleggen’ komt steeds vaker voorbij en de kans is daarom ook groot dat je al eens van duurzaam beleggen hebt gehoord. Maar wat is duurzaam beleggen precies en waarom is deze beleggingsvorm de laatste jaren zo in opkomst? In dit artikel ga ik dieper op die zaken in. Ben je benieuwd geworden? Lees dan snel verder!

Wat houdt duurzaam beleggen in?

Door duurzaam te beleggen hou je rekening met de impact die bedrijven uitoefenen op het milieu en op de maatschappij. Een andere term die ook wel voor duurzaam beleggen wordt gebruik is ‘maatschappelijk verantwoord beleggen’. Als je duurzaam belegt, hou je bij het samenstelling van je beleggingsportefeuille scherp rekening met duurzaamheidscriteria en kijk je dus niet puur naar financiële prognoses. Hiervoor wordt door beleggers vaak gebruikgemaakt van de zogenaamde ESG-criteria. De opkomst van duurzaam beleggen heeft natuurlijk te maken met het toenemende belang van duurzaam en verantwoord leven en ondernemen.

Wil je meer weten over duurzaam beleggen? Neem dan eens een kijkje op de website van Beursgenoten.

Goed rendement

Omdat er bij duurzaam beleggen in de eerste plaats gekeken wordt naar duurzaamheidscriteria, verwacht je misschien dat het rendement van deze aandelen lager ligt dan bij aandelen waarbij puur gekeken wordt naar de financiële prognoses. Uit onderzoek is echter gebleken dat in duurzame aandelen in 90% van de gevallen gelijk of zelfs beter presteren. Hecht jij veel waarde aan duurzaamheid en spreekt duurzaam beleggen je aan? Om het rendement hoef je het dus niet te laten!

Bron: Beursgenoten.nl