Waarom investeren in diamanten?

investeren in diamanten

Als handelaar, belegger of investeerder ben je altijd op zoek naar manieren om jouw geld voor je aan het werk te zetten. In de ideale wereld hoef je alleen maar vermogen te verplaatsen op het moment dat de markt een andere richting kiest dan je gedacht had. Helaas is het in de meeste gevallen beduidend moeilijker om goede beleggingen en investeringen op te zetten. Wil je beginnen met een kleinere portefeuille, dan zijn de drempels hoog. Heb je een grotere portefeuille, dan word je constant om de oren geslagen met termen als money management en risicospreiding.

Voor mensen met een kleine en grote portefeuille kan het investeren in diamanten een goede oplossing zijn. Diamanten zijn aan te schaffen tegen lagere prijzen, de kleinere diamanten en de minder kostbare varianten, en zij lenen zich uitstekend als extra investeringsmogelijkheid waardoor het risico per definitie meer gespreid wordt.

Waardevaste investeringen

De waarde van goud, olie en zilver gaat omhoog, en omlaag. De marktwerking van vraag en aanbod zorgt voor wisselende resultaten op de beurs en dat zorgt ervoor dat je als belegger of investeerder constant bij jouw kapitaal moet zijn. Wanneer je een investering doet in diamant, is het verhaal anders. De waarde van diamant stijgt voornamelijk, en dat heeft te maken met de verbeterde levensstandaard in landen als India en China.

Hoe meer geld hier aanwezig is, hoe hoger de vraag naar diamant is. De diamanten zijn in deze culturen de manier om status aan te geven en status te verhogen. Aangezien het aanbod aan diamant niet oneindig is, zorgt de stijgende vraag er ook de aankomende jaren voor dat de waarde van diamant blijft stijgen. Ook omdat de vraag in Europa en Amerika redelijk gestaag blijft. Hier wordt het gebruikt in sieraden, maar vergeet niet dat de industrie ook staat te springen om deze harde materialen!

Heb je een investering gedaan in diamant en begint het einde van het aanbod in het zicht te komen, terwijl de vraag blijft stijgen? Dan gaat de waarde van jouw diamanten ineens heel bijzonder hard omhoog.

En dat is handig!

Wanneer je kiest voor risicospreiding, beleg of investeer je een klein gedeelte van je portefeuille in diamanten. Heb je een kleinere portefeuille, dan kun je alsnog een deel van een diamant aanschaffen, of een minder waardevolle diamant. In beide gevallen wordt er met een relatief kleine investering veel geld verdiend, omdat de waarde van één diamant al explosief kan stijgen wanneer de markt in jouw voordeel uitvalt.

Aangezien er veel minder factoren bepalend zijn voor de prijs, hoef je je geen zorgen te maken over inflatie of de positie van bepaalde bedrijven op de markt. Zodra jij jouw diamanten in bezit hebt, weet je precies wat je hebt en kun je de waardeontwikkelingen in de gaten houden om te zien wat er met jouw investering gebeurt. Stijgt de waarde niet zo hard als je wilde, dan verdien je altijd nog de investering terug – of je laat er een prachtig sieraad van maken.