Waarom Bitcoin trading

bitcoin-euro

Waarom Bitcoin trading eigenlijk een heel goed idee is? Bitcoin verscheen voor het eerst in 2009 en bekoorde beleggers snel met de voordelen die het biedt. Het belangrijkste voordeel is het feit dat het niet is gecentraliseerd, in tegenstelling tot alle nationale valuta. Met andere woorden, het is het enige gedecentraliseerde betalingsnetwerk ter wereld. Dit betekent dat er geen ander organisme is dat de beweging van zijn koers kan beïnvloeden dan de markt zelf. Er zijn op dit moment ongeveer 18 miljoen bitcoins gemijnd. De waarde van deze cryptocurrency is bijzonder volatiel, waardoor het een favoriete keuze is voor handelaren. Om Bitcoin te verhandelen, moet je je wel bewust zijn dat er een groot risico is. De Bitcoin koers gaat soms ineens flink omhoog maar ook vaak heel snel omlaag. Toch als je de grafiek van de afgelopen tien jaar bekijkt, zie je een flink stijgende lijn.

Waarom bitcoin trading

Hoe Bitcoins te krijgen?

Door een online portfolio te maken, is het mogelijk om Bitcoins te kopen op gespecialiseerde platforms. Er zijn er meerdere in Europa waar je in alle veiligheid Bitcoins kan kopen. De populariteit van crypto heeft ook grotendeels bijgedragen aan de groei van zijn koers, vooral wanneer grote landen, zoals Japan, hebben besloten het te accepteren als een legitiem betaalmiddel. Bovendien accepteren steeds meer online winkels het als betaalmiddel. Ondanks een stijging en een snelle daling van de waarde van Bitcoin, blijft de prijs positief groeien. Bovendien is de algemene opwaartse trend onmiskenbaar, vooral voor langetermijninvesteringen. Je begrijpt waarom Bitcoin trading zo populair is.

bitcoin

Voor wie is het traden van Bitcoin weggelegd?

Technisch gezien kan iedereen met een online portefeuille Bitcoin traden. Dat gezegd hebbende, alleen degenen die goede ervaring hebben in de wereld van de handel en die ook zijn opgeleid in de cryptomarkt, kunnen slagen en van het handelen in Bitcoin een bijzonder lucratieve activiteit maken. Voor beginnende handelaren wordt het sterk aanbevolen om online lessen te volgen en te leren hoe je een technische analyse en een goede strategie kunt opstellen voordat je begint met het traden.