Vergoeding voor letselschade berekenen met een advocaat

Als gevolg van een ongeval kunt u letselschade hebben opgelopen, waarvoor u een vergoeding krijgt. De hoogte van de vergoeding voor uw letselschade berekenen is vaak echter behoorlijk lastig. Er zijn namelijk geen vaste richtlijnen of regels, die bepalen hoe hoog uw schadevergoeding zal zijn bij letselschade. Mede doordat deze vergoeding van tal van verschillende factoren afhankelijk is. Denk aan de ernst van het ongeval, het type schade, enzovoorts. Door voor de hulp van een letselschade expert te kiezen, wordt het makkelijker om uw schadevergoeding voor letselschade te berekenen.

Zelf vergoeding voor letselschade berekenen vaak erg lastig

Letselschade komt in twee verschillende vormen voor. U kunt te maken krijgen met materiële en immateriële letselschade. Hierbij zit het verschil in het wel of niet kunnen koppelen van de schade aan een geldbedrag. Bij materiële schade kunt u bijvoorbeeld denken aan medische kosten die u moet maken om een breuk in uw been te laten herstellen. Immateriële schade is de pijn die u voelt, wat niet kan worden uitgedrukt in geld.

Voor zowel de materiële, als de immateriële schade kunt u een schadevergoeding eisen. Een letselschade expert kan u helpen bij het maken van een inschatting van de hoogte van deze schadevergoeding. Houd er rekening mee dat een letselschade expert de schadevergoeding niet voor u kan eisen. Hier heeft u de hulp van een letselschade advocaat voor nodig. De letselschade advocaat stapt voor u naar de rechter, mochten de betrokken partijen de vergoeding niet willen uitkeren.