Tips om geld mee te besparen in 2021

Het is bijna een nieuw jaar en dus is het om goede voornemens voor 2021 te maken. Veel Nederlanders nemen zich voor om in 2021 meer geld over te houden aan het einde van de maand. Dit is niet voor iedereen makkelijk maar met deze tips gaat het jou vast ook lukken.

Betaal meteen en in één keer

Het kan misschien aantrekkelijk lijken om producten op krediet te kopen of te betalen in termijnen. Echter kom je hierdoor vaak veel duurder uit. Probeer daarom eerst te sparen als je iets wilt aanschaffen en een potje achter de hand te hebben voor het geval dat er een aankoop per direct gedaan moet worden. Behalve een woning zouden er geen aankopen met geleend geld moeten worden gedaan.

Aankopen

Door iets meer tijd te besteden bij het doen van aankopen kan er in veel gevallen bespaard worden. Door tweedehands producten te kopen, gebruik te maken van huismerken of door in bulk aan te schaffen kunnen er bij veel aankopen meerdere euro’s bespaard worden. Houdt daarnaast ook goed de aanbiedingen en uitverkoop in de gaten om zo ook nog goede deals te kunnen scoren.

Verzekeringen

Een andere mogelijkheid waar geld bespaard kan worden is met je verzekeringen. Je bromfietsverzekering of scooterverzekering vergelijk je eenvoudig online om zo na te gaan of je nog steeds de beste deal hebt of dat je eenvoudig kan overstappen. Op jaarbasis kan dit al snel tientallen euro’s. Gezien het bespaarpotentieel is het aan te raden om dit ieder jaar opnieuw te vergelijken.