Rente vergelijken: drie tips

rente vergelijken

Wanneer je geld over hebt dan wil je dat natuurlijk ergens voor inzetten. Bijvoorbeeld voor het goede doel, ten behoeve van een investering of voor je kinderen. Wanneer je geld ergens weg gaat zetten dan is er een term die je altijd moet onthouden: rente. Rente vergelijken is een cruciaal onderdeel van het bepalen waar je geld onder gaat brengen. Hieronder zie je een aantal voorbeelden van creatieve manieren om van geld meer geld te maken.

rente vergelijken

Het vastzetten van je geld

Wil je zeker weten dat je geld veilig is gesteld maar heb je ondertussen wel de mogelijkheid het voor meerdere jaren vast te zetten? Kies dan een spaarrekening. Een spaarrekening levert heel weinig meer op tegenwoordig. Althans, tenzij je geld vastzet! Vind jij het prima om er tien jaar vanaf te blijven? Dan ontvang je veel meer rente dan over een spaarrekening die vrij opneembaar is.

Vastgoed

Investeren in vastgoed is eigenlijk altijd een goed idee maar met name nu is het een absolute aanrader. Door de woningnood is een pand veel waard en kun je het bovendien verhuren voor een erg mooi bedrag per maand. Daarmee betaal je de hypotheek en toch kun je er ook nog op verdienen. Vastgoed is daarom altijd een wijze investering.

rente vergelijken

Aandelen

Heb jij verstand van de beurs en vind je het geen probleem om een beetje risico te lopen met je geld? Dan kun je gaan handelen in aandelen. Daar kun je erg veel mee verdienen maar het brengt dan ook risico’s met zich mee. Je kunt in een klap al je geld verliezen.