Ontdek de Culturele Driehoek in Sri Lanka

Culturele Driehoek

Ga je op reis naar Sri Lanka, dan ga je de Culturele Driehoek zeker verkennen. Met deze driehoek wordt een regio aangeduid in het noorden en oosten van het land. Hierbinnen liggen de vier steden waar je absoluut langs moet gaan, namelijk Anuradhapura, Polonnaruwa, Dambulla en Sigiriya. Deze steden zitten vol met rijke cultuur, geschiedenis en vooral prachtige tempels. Zo kun je de heilige Bodhi-boom bezoeken, ook wel de oudste boom ter wereld genoemd. Maar ook de grootste gouden boeddha zal je hier vinden. Het reizen tussen de steden zal een paar uur in beslag nemen, zorg er dus voor dat je minimaal drie dagen de tijd neemt!

Culturele Driehoek

Wanneer reis je af naar Sri Lanka?

Sri Lanka heeft een combinatie van verschillende tropische klimaten. Het is er gemiddeld het hele jaar door een graad of dertig. Het is dus meer van belang dat je let op het droge seizoen, dat is namelijk de beste tijd om je reis te maken. In de Culturele Driehoek, die zich in het noorden en oosten bevindt, is het droog seizoen van april tot en met september. Ben je dus alleen van plan om hier rond te reizen, dan komt voor de meeste mensen de zomervakantie het beste uit. Maar wil je ook naar het zuiden afreizen? Daar valt het droog seizoen in december tot en met maart. Dit kan dus nog even puzzelen zijn!

Met de auto of met de bus?

Het reizen tussen de steden doe je het liefst met een auto of een bus. Ga je in groepsverband op vakantie naar Sri Lanka? Dan zal je met een bus samen met de andere vakantiegangers de hoogtepunten bezoeken. Je hoeft alleen maar te denken aan op tijd weer terug bij de bus staan. Ben je van plan om je eigen vakantie te organiseren en te dirigeren? Dan huur je het beste zelf een auto met chauffeur. Van tevoren staat de prijs al vast en kom je op alle plekken terecht die je wilt bezoeken.