MIT regeling – wat moet ik weten voordat ik deze regeling aanvraag?

Ben je een ondernemer, meer specifiek een mkb-ondernemer en ben je bezig met de voorbereiding voor een innovatief project? Ook als je plannen al worden uitgewerkt ben je naar alle waarschijnlijkheid heel benieuwd naar de mit regeling. Dit betekent namelijk dat je – als je aanvraag wordt goedgekeurd – recht krijgt op een bepaald bedrag aan subsidie. En als ondernemer weet je als geen ander hoe belangrijk het kan zijn om een financiële bijdrage te ontvangen. Dit betekent namelijk maar één ding: je bedrijf kan verder gaan groeien. Het is wel belangrijk om aan een aantal eisen te voldoen. Anders loop je namelijk het risico dat je aanvraag niet wordt goedgekeurd en dan maak je logischerwijs geen aanspraak op de regeling. Wil jij ook geen subsidie mislopen en ben je benieuwd wat de mit regeling allemaal inhoudt? Lees dan verder in dit artikel!

mit regeling aanvragen: dit is wat het jou kan opleveren én wat het inhoudt

Om maar direct met de deur in huis te vallen: de subsidie kan maar liefst oplopen tot een bedrag van 20.000 euro. Dat is niet niks. Het is daarom belangrijk om aan de eisen te voldoen die worden gesteld. We nemen ze een voor een met je door en werken ze stuk voor stuk uit. Wedden dat jij daarna succesvol een aanvraag kunt gaan doen? De eisen op een rijtje:

  • Je moet mkb-ondernemer zijn en bezig gaan met een innovatief project
  • Jouw project moet onder een van de topsectoren vallen
  • De looptijd van dit innovatieve project mag niet langer zijn dan twee jaar
  • Het project moet een economische waarde creëren voor de deelnemers
  • Het project moet technologisch vernieuwend zijn of het moet juist een nieuwe toepassing kennen;
  • Naast economische meerwaarde moet het innovatieve project ook een bijdrage leveren aan diverse sectoren

Als je aan al deze eisen – dit zijn ze bijna allemaal – voldoet, dan kun je in aanmerking komen voor de mit regeling. Het is belangrijk dat de bedragen zo eerlijk mogelijk worden verdeeld. De overheid en de partijen die zich hiermee bezighouden willen natuurlijk niet dat er ondernemers zijn die dit bedrag krijgen terwijl ze er geen recht op hebben. Dus in eerste instantie kun je denken dat het veel eisen zijn, in de praktijk valt het reuze mee. 

Als je de mit regeling aanvraag hebt gedaan, wordt deze op basis van de kwaliteit beoordeeld. Het is dus belangrijk je te verdiepen de diverse eisen rondom kwaliteit. Nog beter is het om je te laten helpen door vindsubsidies.nl”>www.vindsubsidies.nl als je er niet uitkomt. Het kan namelijk veel werk zijn, zeker als je er geen kennis van hebt. 

Heb je nog vragen over de mit regeling? 

Heb je nog vragen naar aanleiding van dit artikel? Wij helpen je graag verder. We hopen dat we op dit punt genoeg informatie hebben kunnen verstrekken. Het kan zijn dat er nog iets onduidelijk is op het gebied van de mit regeling. Als dat het geval is, stel dan gerust je vraag. Lees alles wat je wilt weten op vindsubsidies.nl”>www.vindsubsidies.nl want er zijn naast de mit regeling nog veel meer regelingen waarover je informatie kunt opdoen!