Maak gebruik van de oud aluminium prijs

kh logo

Oud aluminium is een meestal zilverkleurig, zacht non-ferrometaal. Een non-ferrometaal is metaal waar ijzer niet het meeste in voorkomt of dat geen ijzer bevat. De kans is groot dat als je oud aluminium niet (meer) nodig hebt je het gewoon weg gaat gooien. Maar dit is extreem zonde. Je oud aluminium heeft nog waarde en deze kunt je gewoon verkopen. Door simpelweg oud aluminium prijs op te zoeken kun je al meerdere bedrijven vinden die je verder kunnen helpen. Je kunt je oud aluminium in verschillende vormen en hoeveelheden verkopen.

kh metals

Wat is aluminium?

Aluminium is een buigbaar zilverwit metaal. Aluminium is sterk, makkelijk te bewerken en licht van gewicht. Aluminium wordt veel gebruikt in verschillende producten. Van drankblikjes tot bestek tot auto-radiatoren. Aluminium is in de natuur alleen te vinden in de vorm van een oxide, dit is metaal gebonden aan zuurstof. Aluminium bindt zich vaak met zuurstof, waardoor zuivere aluminium moeilijk te vinden is in de natuur. Aluminium wordt gewonnen uit bauxiet. Bauxiet wordt voornamelijk gewonnen in Suriname en Australië. Bauxiet is een erts waar aluminiumoxide in zit. Om van bauxiet aluminium te maken moet je de aluinaarde onttrekken. Aluinaarde is de naam voor zuivere aluminiumoxide. Het onttrekken van aluinaard wordt gedaan door middel van het bayerprocess. Als dit process voltooid is wordt de aluinaarde vervoerd naar smelters. Hier wordt uiteindelijk aluminium in zijn bekende vorm gemaakt. Om 1 kilo aluminium te maken heb je 4 kilo bauxiet nodig, hier kun je 2 kilo aluminiumoxide van krijgen.

Prijs

De prijs van aluminium wordt voornamelijk bepaald door vraag en aanbod. Hierdoor stijgen en dalen de prijzen op een dagelijkse basis. De prijs is ook gebaseerd op kwaliteit, hoeveelheid en het type aluminium. Je hoeft de prijs zelf niet uit te rekenen, er zijn meerdere bedrijven die je hiermee kunnen helpen. Je kunt de oud aluminium zelf komen brengen of laten ophalen. Het bedrijf berekend dan de prijs. Dit doen ze gebaseerd op de huidige schrootprijzen, de prijzen worden berekend per kilo.

Waarom?

Er zijn meerdere redenen waarom je je oud aluminium moet verkopen in plaats van het weg te gooien. Natuurlijk is het goed nieuws voor jou dat de oud aluminium dat eerst maar in de weg stond jou een opbrengst kan brengen, maar er zitten ook maatschappelijke voordelen aan. Door de oud aluminium de recyclen help je mee aan een duurzamere maatschappij. Aangezien de oud aluminium wordt hergebruikt hoeven we minder grondstoffen uit de grond halen. Wel is het waar dat bij het recyclen van oud aluminium hergebruikt oud aluminium een kortere levensduur heeft. Bij het recyclen wordt oud aluminium her-gesmolten en gegoten en dan opnieuw gebruikt.