Hoe word je een accountant?

Woning taxatie Zwolle

Ben je op zoek naar een accountant Amsterdam of naar iemand die jouw administratie voor je doet? Dan ben je bij een accountant aan het juiste adres! Accountants zijn erg belangrijk in Nederland. De vraag naar goed opgeleide accountants is groot. Deze vraag wordt alleen maar groter. De baankansen binnen het beroep zijn dus erg groot. De salarissen zijn hoog binnen het meest gewilde beroep in de financiële sector. Het zijn van een accountant klinkt dus erg aantrekkelijk, maar hoe word je een accountant? 

> Heb je een accountant nodig? Kijk dan even op www.zwolseadviesgroep.nl. Hier vind je een groot aanbod accountants.  

Accountant

Een accountant is er voor jouw geld. De accountant beheert de jaarrekeningen en maakt de financiële verslagen. Een accountant beheert de gehele financiële administratie van een bedrijf. Het is een belangrijke taak waar je geen fouten in kunt en mag maken. Voor bepaalde zaken zijn er accountantsverklaringen nodig. Daarnaast controleert een accountant ook bepaalde uitgaven. Op deze manier kom je nooit voor verrassingen te staan. Je weet waar de eventuele bedrijfsrisico’s zitten. Als je dat eenmaal weet, kun je bedenken hoe je daar in de toekomst goed op in kunt spelen. Een accountant heeft dus een grote verantwoordelijkheid. Het is daarom erg belangrijk dat een accountant juist is opgeleid.

Opleiding

Nederland kent twee verschillende accountants: de AA- en de RA accountant. Het verschil zit hem in de opleiding. Een AA accountant is geschoold op HBO niveau. Zij hebben een HBO Bachelor Accountancy gevolgd. Daarna hebben deze accountants een Post HBO AA Accountancy-MKB gevolgd.  Deze accountants werken vooral voor kleine en middelgrote bedrijven. Een RA accountant heeft een universitaire achtergrond en is werkzaam bij grote bedrijven in de controlepraktijk. Deze accountant volgt dezelfde HBO opleiding, gevolgd door een Master, een post master en een praktijkopleiding RA.