Het opstellen van een testament

Niemand wil erover nadenken, maar het is wel belangrijk dat je op tijd een testament opstelt. Wanneer je overlijdt laat je namelijk een erfenis achter voor jouw nabestaande. Wat deze erfenis inhoudt, verschilt natuurlijk enorm per persoon. Maar wat er met jouw erfenis gebeurt wordt door de wet bepaalt. Wanneer je zelf inspraak wilt hebben over deze erfenis, dan is het belangrijk dat je een testament opstelt waarin staat wat er met jouw bezittingen moet gebeuren wanneer je overlijdt.

Waarom handig?

Iedereen heeft zijn eigen reden waarom hij of zij denkt dat een testament belangrijk is. Een testament opstellen zorgt er bijvoorbeeld voor dat je alle inspraak zelf in handen hebt. Je kan mensen uitsluiten, maar ook mensen toevoegen aan de erfgenamen. Zo zien we tegenwoordig vaak dat mensen niet getrouwd zijn met hun partner. Wil je wel dat jouw partner (een deel van) jouw erfenis krijgt? Dan is het belangrijk om dit te vermelden in jouw testament.

Bespaar geld

Over jouw erfenis moet erfenisbelasting worden betaald. Het is handig om een goede notaris in te schakelen om je testament op te stellen. Zo’n notaris kan er namelijk voor zorgen dat jij zo min mogelijk erfenisbelasting betaalt. Zo zorg jij ervoor dat jouw nabestaanden het meeste geld krijgen.

Ook in de coronatijden zijn de notariskantoren gewoon open. Notaris is een essentieel beroep en gaat dus gewoon door. Zoek je nog een goede notaris? Neem een kijkje op www.degoedkoopstenotaris.nl en vind een notaris die goed bij jou past.