Financieel Vermogen Opbouwen met Aandelen: 3 Redenen

Wil je financieel vermogen opbouwen met aandelen? Laten we onderzoeken of dit een goed idee is. Zo zijn er drie redenen om te kiezen voor financieel vermogen opbouwen met aandelen. Bedenk dat er naast aandelen ook andere investeringen zijn om financieel vermogen te realiseren. Denk aan vastgoed, obligaties en alternatieve beleggingen. Dus, waarom financieel vermogen opbouwen met aandelen?

Dit is waarom.

Financieel vermogen opbouwen met aandelen 1: hoogste rendement

Van alle assets biedt aandelen het hoogste rendement. Dit betekent dat wij met aandelen het meest snel financieel vermogen opbouwen. Zo behalen de beste beleggers ter wereld een jaarlijks gemiddeld rendement boven de 20%. Sommigen behalen zelfs 30%. Nu is dit voor ons te hoog gegrepen, maar een historisch gemiddelde van 10% is wel haalbaar voor beginners. En wie iets meer kennis en ervaring opdoet, zou een gemiddelde van 12 tot 15% kunnen halen. 

De beste reden tot financieel vermogen opbouwen met aandelen is omdat zij het hoogste rendement biedt. Meer rendement dan vastgoed en obligaties. Meer weten over hoe te beleggen voor hoger rendement? Lees hier alles over beleggen in aandelen

Financieel vermogen opbouwen met aandelen 2: dividend

Het hoogste rendement nastreven wilt niet zeggen dat je veel risico moet nemen. Wist je dat de dividendaandelen van Dow Jones een gemiddeld rendement van 11% behalen (inclusief dividend)? Bovendien keren dividendaandelen periodiek, meestal per kwartaal, dividend uit. Dit dividend kan je herinvesteren in aandelen, of juist beleggen in andere assets voor maximale spreiding. 

Financieel vermogen opbouwen met aandelen is mogelijk dankzij dividend. 

Financieel vermogen opbouwen met aandelen 3: risico verlagen met waardeaandelen

Tot slot willen we financieel vermogen opbouwen met aandelen omdat we het risico kunnen verlagen. Er bestaan namelijk vele waardeaandelen. Dit zijn aandelen met een prijs die onder de intrinsieke waarde van het bedrijf ligt. Het zou betekenen dat we zelfs bij faillissement nog winst maken. In de praktijk komt dit niet veel voor, maar waardeaandelen verkleinen wel ons risico. 

Het is belangrijk om je eerst goed te verdiepen in de risico’s. Immers, financieel vermogen opbouwen met aandelen of andere beleggingen is onderhevig aan risico’s tot geld verlies. Zo zijn er veelvoorkomende risico’s om te begrijpen. Hoe meer kennis je hebt, hoe gemakkelijker het is om verlies te minimaliseren of voorkomen.