Een cursus boekhouden.

Stack of coin on wood table and blur background

Een cursus boekhouden kan van pas komen voor verschillende mensen. Zo kan gedacht worden aan een ondernemer maar ook aan iemand die boekhoudkundig wil werken binnen een bedrijf. 

De inhoud van de opleiding

Een boekhouddiploma kan in verschillende gevallen van pas komen. Stel dat je een eigen bedrijf hebt, dan is het goed om kennis van zeken te hebben. Ook kan je deels je boekhouding uitbesteden bij administratiekantoor wierden In de opleiding leer je namelijk de basiskennis boekhouden. Tijdens deze opleiding leer je namelijk hoe om te gaan met de administratie. Je krijgt hierbij op een efficiënte manier een goed inzicht van de verschillende boekhoudtechnieken. Je maakt dus kennis met de boekhouding. De opleiding basiskennis boekhouden is zeer interessant voor mensen die willen werken in de boekhouding. 

Voor de opleiding basiskennis boekhouden is geen specifieke vooropleiding vereist. Er wordt vanuit gegaan dat je de Nederlandse taal beheerst in woord en geschrift. Ook is ervaring met de computer wel een vereiste. Hierbij wordt is een minimale basiskennis al voldoende dus je hoeft geen extreme kennis te hebben.


De opleiding bestaat uit 12 lessen van 3 uur en kent verschillende onderdelen, namelijk:
– Journaliseren
– Bijwerken van grootboekrekening
– Werken met AccountView
– Presenteren en rapporteren
– Theorie belastingen, Sociale verzekering, ondernemingsvormen, E-bankieren, privacywetgeving en archivering
– Theorie computerboekhouden

Cursus boekhouden goed idee voor ondernemers?

Ja dat is het zeker! Aan het einde van het jaar moet de jaaropgave wel goed zijn. Vanaf het moment dat je namelijk 1 werknemer in dienst heb ben je verplicht om salarisadministratie bij te houden voor de belastingdienst en de jaaropgave in te leveren. Een salarisadministratie is in principe niet meer dan een map waarin alle formulieren zitten die nodig zijn om loon of andere bedragen die je verschuldigd bent te kunnen berekenen. De berekeningen moeten voor iedere boekhouder op elk moment makkelijk te overzien zijn. Een rommelige schoenendoos is dus onvoldoende. Een cursus boekhouden kan hier dus zeer goed van pas komen om een gestructureerd overzicht te krijgen.