De voordelen van een hypotheek voor een beleggingspand

hypotheek beleggingspand

Heb je een flink kapitaal achter de hand en weet je eigenlijk niet wast je met dat spaargeld moert doen, behalve het op de bank te laten staan? Dan is hert slim om eens na te denken over het kopen van vastgoed om in te beleggen. Een tweede woning of een vakantiehuis kopen om die te verhuren, rendeert doorgaans een stuk beter dan geld op je spaarrekening laten staan. Voor het aankopen van een extra huis voor de verhuur, een bedrijfspand of een vakantiehuisje heb je natuurlijk wel een passende hypotheek voor een beleggingspand nodig. Wat zijn dit voor hypotheken en wat leveren ze jou op Lees snel verder om te ontdekken war de voordelen zijn van een hypotheek beleggingspand.

Een hypotheek beleggingspand biedt financieel maatwerk

Het mooie van hypotheken om panden mee te kopen, is dat er precisiewerk mogelijk is. Of je nu een grote hypotheeksom wilt regelen, een klein bedrag nodig hebt, snel financiering wilt of nog even kunt wachten: alles is op dit gebied mogelijk.

hypotheek beleggingspand

Inkomsten maken uit verhuur om je hypotheek mee af te lossen én extra geld te verdienen

Ideaal aan het kopen en financieren van een beleggingspand, om dat vervolgens te verhuren, is dat je hiermee inkomsten genereert. Op twee manieren. Ten eerste kun je je pand als woning, bedrijfsruimte of winkelpand verhuren en zo zorgen voor en leuke extra zakcent. Deze huurinkomsten, die ook nog eens in box 3 vallen en onbelast zijn, kun je natuurlijk ook gebruiken om je hypotheek mee af te lossen. Ten tweede wordt vastgoed in de loop van de jaren meer waard. Uiteindelijk kun je jouw pand doorverkopen en zo een mooi extraatje achter de hand hebt voor je pensioen.

In vastgoed beleggen betekent dat je gaat voor de waardevastheid

Een grote pre van je geld in vastgoed stoppen is dat je veel garantie hebt dat je pand waardevast is. Zoals we al zagen is de kans aanzienlijk dat je vastgoed meer waard wordt. Waardevastheid is wel de ondergrens, want je wil geen verlies maken op je pand. Koop je vastgoed, dan heb je die garantie bijna volledig!