De beste leningen gemakkelijk online vergelijken

lening vergelijken

 Geld lenen bij kredietverstrekkers is geen alledaagse bezigheid. Uiteraard wil je niet meer geld uitgeven om leningen te betalen dan nodig. Ook al leen je tegen een rente van 0 procent, dan moeten de geldschieters wettelijk verplicht melden dat ‘geld lenen, geld kost’. Alleen maar om te beklemtonen dat lenen altijd een extra financiële inspanning vergt van de consument. Wanneer je dan toch geld leent, zorg er dan voor dat je het zo goedkoop mogelijk gaat doen. Enkele handige tips hoe een lening vergelijken, ongetwijfeld de moeite loont om kosten te besparen.

lening vergelijken

 Een lening vergelijken doe je niet over één nacht ijs

Er zijn nog voldoende mensen die naar hun vertrouwde bankinstelling stappen en daar zonder veel na te denken een lening afsluiten. Deze methode van enkele decennia geleden, is een beetje voorbijgestreefd door de opkomst van het internet. Online is er vaak een koopje te doen en meestal een goedkopere regeling te ontdekken. Het is overigens gewoonweg een nuchtere vaststelling dat rentes bij kredietverstrekkers veel hoger liggen. Heel onlogisch is dit niet als je weet dat het salaris van het personeel ook moet worden betaald.

 Hou het rentepercentage goed in de gaten

Een gouden tip: leen niet bij een grote webshop of postorderbedrijf. Op het eerste gezicht lijkt de maandaflossing een laag bedrag, maar schijn bedriegt. Als je de kleine regeltjes verder leest, dan zie je een hoog rentepercentage verschijnen die in de maandlast is ingecalculeerd. Reken maar eens uit als je de maandelijkse aflossing vermenigvuldigt met het aantal maanden aflossing wat je aankoopt. Je zou wel eens kunnen verschieten…

 Hou de looptijd zo kortstondig mogelijk

Bij het vergelijken van leningen online is het heel belangrijk dat je de looptijd van bijvoorbeeld een persoonlijke lening zo kort mogelijk houdt. Hoe korter de looptermijn is, hoe lager je rentepercentage bedraagt bij het afsluiten van een lening. De maandelijkse last om af te lossen moet uiteraard wel financieel haalbaar zijn. Een hoger maandbedrag aflossen, zorgt voor een mindere rente. Als proef op de som kan je online zo een lening vergelijken tussen de verschillende kredietverleners. Zakt de rente naar beneden, kan je wikken en wegen om eventueel een lopende lening over te sluiten. Ook hier kan een vergelijking met leningen online je een heel eindje verder helpen.