Bestelautoverzekeringen vergelijken, dit is hoe je het moet doen 

Eender welk type autoverzekering je wenst af te sluiten, je zal er in de praktijk rekening mee willen houden dat deze verzekering ontzettend concurrentieel is. Dat geldt zowel voor de standaard verzekering voor personenwagens als voor de zogenaamde bestelautoverzekering. Heb jij ervoor gekozen om een bestelauto aan te kopen en ben je daarvoor nog op zoek naar een geschikte verzekering? Hou er dan rekening mee dat bestelautoverzekeringen vergelijken zeker de moeite waard kan zijn. Op deze manier zal je uiteindelijk niet alleen de voor jou beste verzekering kunnen vinden, daarnaast zal je ook nog eens kunnen rekenen op de best mogelijke prijs. Benieuwd hoe zo’n vergelijking nu precies in haar werk gaat? Blijf dan absoluut zeker verder lezen! 

Verschil tussen particuliere en zakelijke bestelautoverzekeringen 

Bestelautoverzekeringen vergelijken doe je in eerste instantie omdat er een duidelijk onderscheid dient te worden gemaakt tussen enerzijds de particuliere en anderzijds de zakelijke opties. Hou er namelijk rekening mee dat een bestelauto kan worden aangekocht omwille van uiteenlopende redenen. In eerste instantie zijn er uiteraard de mensen die een dergelijke auto privé aankopen. Dit omdat ze er bijvoorbeeld van houden om wat te klussen of gewoon omdat ze een auto willen hebben met voldoende laadruimte achterin. Dat is echter niet alles. Daarnaast is het namelijk eveneens zo dat er uiteraard ook zakelijke bestelauto’s bestaan. In dit geval worden ze aangekocht door bedrijven waar het bedrijf in kwestie vervolgens (betaalde) werkzaamheden mee kan uitvoeren.  

Op het eerste zicht lijkt het er mogelijks naar uit te zien dat er geen echt grote verschillen bestaan tussen de hierboven aangehaalde opties. Dit gezegd hebbende maakt de bestelautoverzekeringen vergelijken die op de markt zijn terug te vinden in veel gevallen meteen duidelijk dat er wel degelijk sprake is van bepaalde verschillen. Dit niet in het minst voor wat de kostprijs van de verzekering betreft. Voor bestelautoverzekeringen geldt namelijk dat de zakelijke varianten doorgaans een stukje duurder zijn in vergelijking met de particuliere exemplaren die op de markt zijn terug te vinden.  

Hoe voer je zo’n vergelijking nu precies het beste uit? 

Bestelautoverzekeringen vergelijken kan in de praktijk gebeuren op verschillende manieren. Om te beginnen kan je hiervoor gebruikmaken van de website van een bepaalde, specifieke verzekeraar. Indien je kiest voor deze mogelijkheid dien je er echter wel rekening mee te houden dat de kans bestaat dat je geen objectief beeld zal krijgen van wat nu precies de interessantste evenals meest voordelige verzekering is voor bestelauto’s op de markt. We kunnen ons namelijk eigenlijk niet voorstellen dat een verzekeraar de bestelautoverzekering van een andere verzekeraar gaat aanprijzen. Wellicht is dit iets waar ook jij zeker wel jouw bedenkingen bij zal hebben.  

Bestelautoverzekeringen vergelijken doe je bij voorkeur het best door gebruik te maken van een objectieve vergelijkingssite. Alleen op deze manier zal je namelijk tot de vaststelling komen dat je altijd bent verzekerd van een echt objectief eindresultaat. Je dient er wel rekening mee te houden dat mogelijks niet alle verzekeraars zijn aangesloten bij de vergelijkingssite waar je gebruik van maakt. Dit zorgt ervoor dat de kans alsnog bestaat dat je tegen een niet honderd procent correcte uitslag aan zal lopen. Hoe dan ook spreekt het wel voor zich dat op deze manier het eindresultaat van de vergelijking een flink stuk neutraler zal zijn dan op de website van een verzekeraar het geval zou zijn. Dit is dan ook zeker iets waar je wel bij stil zal willen blijven staan.  

Waar rekening mee houden bij bestelautoverzekeringen vergelijken? 

Ga je bestelautoverzekeringen vergelijken? Dan zijn er met zekerheid een aantal verschillende zaken waar je altijd rekening mee zal willen en moeten houden. Hierboven hebben we reeds aangegeven dat de manier waarop de vergelijking wordt uitgevoerd zeer belangrijk kan zijn en zeker kan zorgen voor de nodige verschillen in premies. Dit gezegd hebbende is het zo dat er ook nog met andere zaken rekening zal moeten worden gehouden. Benieuwd wat deze zaken zijn? We hebben ze voor je uitgezocht en hieronder alvast even overzichtelijk voor je op een rijtje gezet.  

Let goed op het type bestelautoverzekering die wordt aangeboden 

Bestelautoverzekeringen vergelijken zal duidelijk maken welke verschillende soorten verzekeringen er allemaal voor dit type voertuig afgesloten kunnen worden. In eerste instantie is er uiteraard de gewone WA-verzekering waar een wettelijke verplichting voor geldt, maar daarnaast bestaat er ook nog zoiets als de WA+ beperkt en de WA+ volledige cascoverzekeringen. Voor welke van deze bestelautoverzekeringen jij gaat kiezen is altijd afhankelijk van je persoonlijke voorkeur. 

Bij het afsluiten van één van de WA bestelautoverzekeringen kan je op geen enkele manier rekenen op de tussenkomst van je verzekeraar bij zelf geleden schade. Dat is anders wanneer je kiest voor het afsluiten van één van de meer uitgebreide exemplaren. Bestelautoverzekeringen vergelijken zorgt ervoor dat het verschil tussen de verschillende soorten verzekeringen meteen duidelijk wordt.  

Zie het eigen risico niet over het hoofd tijdens de vergelijking  

Bij bestelautoverzekeringen vergelijken is het van belang om met veel meer rekening te houden dan alleen maar de dekkingen die worden aangeboden en de prijs die wordt gehanteerd. Wat namelijk bovendien ook te denken van het eigen risico waarvan sprake is. Dat eigen risico wordt in ontzettend veel gevallen in de praktijk ongemoeid gelaten met alle gevolgen van dien. Op deze manier is het mogelijk dat je af te rekenen zal krijgen met een nodeloos hoger gelegen verzekeringspremie. Het is best mogelijk dat dit eigen risico verschilt tussen de verschillende verzekeraars die de verzekering aanbieden. Hier dien je dan ook zeker en vast de nodige aandacht aan te besteden. 

Let op met tijdelijke aanbiedingen 

Bij bestelautoverzekeringen vergelijken is het tot slot ook altijd zeer belangrijk om er rekening mee te houden dat je in het overzicht eveneens te maken kan krijgen met verzekeringen die als tijdelijke promotie worden aangeboden door een bepaalde verzekeraar. Op zich hoeft dit zeker geen probleem te zijn, ware het niet dat je er wel rekening mee dient te houden dat de premie na afloop van de promotieperiode uiteraard zal komen te veranderen. Wees je dus met andere woorden altijd goed bewust van wat de premie zal worden eenmaal de aanbiedingsperiode achter de rug is. Alleen op deze manier kan je immers vervelende verrassingen voorkomen. 

Benieuwd naar meer informatie? Bekijk dan direct Alpina.nl