Beleggen bij DEGIRO verstandig?

Vijf oud Binckers zijn in 2008 begonnen met verkopen van handige software voor professionele beleggers. Het is mogelijk om met 1 applicatie op alle beurzen te handelen. Het ontstaan van DEGIRO was daarmee begonnen. Waarom is DEGIRO anders en nog veel belangrijkere vraag, is het veilig om via het bedrijf te beleggen. We gaan er in dit onderwerp dieper op in.

Voordelen van DEGIRO

  • snel aan de slag door de aanwezigheid van Ideal
  • er zijn geen verborgen kosten, een rekening is geheel gratis
  • wereldwijd handelen mogelijk op alle beurzen
  • met een marginsysteem kun je meer beleggen dan je inleg
  • DEGIRO is een van de goedkoopste brokers op de markt

Hoe is het mogelijk dat DEGIRO zo goedkoop is?

DEGIRO is tot 80% goedkoper dan de concurrenten. De traditionele banken laat DEGIRO al helemaal ver achter zich. Waarom zijn zij zo goedkoop en hoe is dat mogelijk.

Door bepaalde beslissingen te hebben genomen is er flink bespaard op de kosten. Het kantoor is gevestigd in Sofia, daardoor vallen de loonkosten erg laag uit. Door die lagere kosten kunnen ze goedkopere transacties aanbieden.

DEGIRO leent regelmatig effecten uit, dit is nodig om short gaan mogelijk te maken. Neem je een speciaal costody account dan mag DEGIRO geen effecten van je uitlenen. Dat levert wel wat meer kosten op.

Ten derde is DEGIRO bezig met schaalvoordelen te verkrijgen. Momenteel is DEGIRO actief in ongeveer 18 landen. Door de kantoren te verdelen over meer klanten kunnen de operationele kosten omlaag, dit wordt dan verrekend in de prijzen.

Is beleggen bij een dergelijk prijsvechter als DEGIRO wel veilig?

Veel brokers hebben een bankvergunning waardoor die onder het deposito garantiestelsel vallen. Tot 100.000 euro is je geld dan verzekerd en veilig. Bij DEGIRO is dat niet het geval, echter experts zijn van mening dat het alleen voordelen oplevert.

Alle aandelen, opties, cash zijn van de klant. Juridisch afgescheiden van DEGIRO. Bij een faillissement blijft alles in het bezit van de klant

Financiële analisten zijn het er over eens dat beleggen bij DEGIRO niet onveiliger is als een andere broker. Mede door de mogelijkheid om een costody account te nemen waardoor je geld niet uitgeleend mag worden.

Voor wie is DEGIRO geschikt?

Dit bedrijf is geschikt voor de particuliere belegger die in het bezit is van enig vermogen. In tegenstelling tot andere brokers is DEGIRO voor de aanschaf van fysieke beleggingsproducten. Je kunt bijvoorbeeld populaire aandelen kopen of handelen in de AEX.

Naast de standaard producten is het ook mogelijk om te handelen in obligaties, opties en enkele CFD’s. De transacties liggen laag, het aanbod van producten is uitgebreid. Het is al vanaf 100 euro mogelijk om kleine beleggingen aan te gaan.

Gebruikte bronnen:

https://www.degiro.nl/
https://beleggen.info/brokers/degiro

Het boek beleggen voor Dummies