American factoring

American factoring

Ik hoorde laatst voor het eerst over American factoring. Hier had ik nog nooit van gehoord maar op een netwerkborrel kwam het ter spreake en dat klonk erg interessant dus ik besloot me er verder in te verdiepen. Ik vertel jullie graag meer over mijn bevindingen en ervaringen.

Wat is American factoring?

American factoringBij American factoring neemt een factormaatschappij jouw factuur over. Zij nemen daarmee het vorderingsrecht over. In de praktijk werkt het als volgt: in plaats van direct aan je eigen klant te factureren, stuur je jouw factuur door naar je factormaatschappij. Zij betalen deze factuur aan jou en sturen de factuur vervolgens door naar jouw klant. Jouw klant betaalt vervolgens aan de factormaatschappij. Kosten worden in mindering gebracht op het factuurbedrag. Door deze constructie krijgt je direct betaald. Je hoeft dus niet nog weken te wachten op je geld. Ook hoef je je niet meer druk te maken om debiteurenbeheer. De factormaatschappij zorgt dat jouw factuur wordt betaald.

American factoring bij Finqle

Ik ben vervolgens gaan uitzoeken wat de mogelijkheden voor mijn bedrijf waren en kwam uit bij Finqle. Sinds een tijdje maak ik nu gebruik van American factoring bij Finqle en ik ben hier zeer tevreden over. Duidelijke communicatie en persoonlijk contact. Daarnaast is ook hun verdienmodel erg transparant zodat je precies weet wat je betaalt en waarom.

Bij Finqle betaal je bijvoorbeeld alleen een percentage van je nota. Geen vaste maandelijkse kosten voor een abonnement of aansluitkosten of andere kosten. Zeker voor mij als freelancer is dit erg prettig. Soms heb ik wat minder werk en betaal ik geen bakken met geld voor een dienst die ik op dat moment weinig gebruik.

Eenvoudig in gebruik

American factoringZoals gezegd maak ik nu al een tijdje gebruik van de diensten van Finqle. Het heeft mij veel tijd en stress bespaard. Het werkt heel simpel en ook mijn klanten werken weinig verschil met hoe het was.