Aantrekkelijke vergoeding voor je geld

spaarrente

Zet je geld op de bank dan krijg je daar een aantrekkelijke vergoeding voor, hoe meer geld je op de bank zet hoe meer spaarrente je krijgt op je geld. Toch zijn er bij de verschillende banken andere regels voor, niet alleen voor het rentepercentage maar ook de wijze hoe de rente wordt uitgekeerd en wanneer dat gebeurd. Bij sparen.com heb je een mooi en duidelijk overzicht van de banken, niet alleen Nederlandse maar ook buitenlandse banken zijn in het overzicht meegenomen. Op hoeveel rente je krijgt heb je helaas geen invloed, dat heeft de bank geheel in handen. 

spaarrente

Wil je zelf over je geld kunnen beschikken?

Wil je een hoge spaarrente op je geld dan is dit mogelijk door je geld vast te zetten, in de meeste gevallen maakt men dan gebruik van een depositorekening. Hierbij staat je geld voor een bepaalde tijd vast, dit kan zowel bij een Nederlandse als een buitenlandse bank. Hoe langer de termijn dat het geld vast wordt gezet, hoe meer rente je over je geld krijgt. Spaar je op een spaarrekening waar je zelf kunt bepalen wanneer je over het geld beschikt, is in de meeste gevallen de rente veel lager. 

spaarrente

Rente per jaar

Bij de meeste banken wordt de spaarrente per jaar berekend, op deze manier is het eenvoudig om de verschillende banken met elkaar te vergelijken. Als je het meeste rendement wilt behalen dan is een bank die de rente per kwartaal uitkeert het voordeligste, hierbij krijg je immers rente op rente wat snel op kan lopen tijdens de periode dat je spaart. Reken je eigen echter nooit rijk met een variabele rente, deze kan iedere dag worden gewijzigd en biedt dus geen enkele garantie op je spaargeld. Op spaarrente.com heb je een goed overzicht over het verleden van de rente, hieruit kun je opmaken of de rente vaak daalt.