5 voordelen van edelmetalen ten opzichte van cryptyocurrency

Als je tegenwoordig ergens in wil investeren dan zal je eerste gedachten gelijk naar cryptocurrency gaan, het is hier mogelijk om in een korte geld veel rendement te krijgen. Echter neemt dit ook grote risico’s met zich mee en is het dus handig om andere investering doeleinden in gedachten te houden. Neem als voorbeeld goud of zilver, edelmetalen dus!

Risicobeheer

Bent u geïnteresseerd om op lange termijn winst te maken dan is goud kopen of zilver kopen een veilige keuze, doordat deze edelmetalen een vaste stijging hebben en alleen zullen zakken in het geval van bijvoorbeeld een pandemie kan je ervanuit gaan dat hier op lange termijn veel winst op valt te halen. In tegenstelling tot crypto zullen edelmetalen dus niet om het uur een hele andere waarde hebben.

Volatiliteit

Edelmetalen zijn in extreme economische omstandigheden erg prijs vast, dat hebben we in het verleden vaak genoeg gezien bij grote omstandigheden, de wereldwijde aandelen markt ging in de uitverkoop om iedereen grote risico’s zag. Goud, zilver en andere edelmetalen bleven echter hun waarde behouden. 

Intrinsieke waarde

Edelmetalen kunnen in tegenstelling met crypto natuurlijk in handen gehouden worden en daarmee brengt het een intrinsieke waarde mee. In het geval van goud ligt die erg hoog, het is dus interessant dat u virtueel kunt investeren in edelmetalen maar ook daadwerkelijk in dezelfde edelmetalen kunt investeren die in hand gehouden kunnen worden. 

Toekomst

Als we crypto experts moeten geloven dan zal het binnen een tientallen jaren een minder bekend fenomeen, crypto. Dit zal verschillende problemen met zich mee brengen voor personen die een grote beurs hebben met aandelen. Aangezien goud zo’n vaste waarde heeft zal het naar mate de tijd vordert steeds belangrijker worden om te investeren in goud.

Handelsmiddel

Goud kan voor grote aankopen tegenwoordig gebruikt worden voor aankopen, dat zal wat anders gaan dan een betaling via een contract maar aangezien de waarde zal blijven stijgen is dit een interessante handelsmanier. In crypto valt ook te betalen maar dan praten we vooral over bitcoin, wat voornamelijk op de zwarte markt word gebruikt.